Fodbold stipendium i USA

Fodbold stipendium i USA

Fodboldstipendier, og fodbold generelt, er blevet mere populært i USA i de senere år. Også takket være de gode resultater fra mændene i verdensmesterskabet 2014 og kvindernes titel i 2015 og 2019. Den professionelle liga MLS (Major League Soccer) i USA rekruttere hovedsageligt talenter fra college-ligaerne. Ved den årlige MLS-Draft inviteres de bedste spillere og vælges derefter af de professionelle klubber. Mange af de valgte spillere kommer fra NCAA Division 1 og 2.

 

FODBOLD I DANMARK OG USA ER FORSKELLIGT

 

Vi kender fra det danske sportsystem opdelingen af klubberne i et ligasystem. Ligaerne er opdelt efter styrke, og der kæmpes årligt om oprykning og nedrykning. Imidlertid findes denne traditionelle tænkning ikke i USA! Selvom der spilles i forskellige ligaer, er disse ligaer ikke opdelt efter deres medlemmers præstation, men efter andre faktorer. Disse faktorer inkluderer for eksempel størrelsen på det respektive universitet. Ligaerne i de Amerikanske College Sport er opdelt i afdelinger: NCAA (National Collegiate Athletic Association) Division 1,2 og 3, NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics) Division 1 og 2 og NJCAA (National Junior College Association) Division 1 , 2 og 3.

Grundlæggende har NCAA Division 1 i gennemsnit det højeste atletiske niveau og de største colleges, men: Opdelingerne er ikke klassificeret efter holdets præstation, men efter andre kriterier (f.eks. Universitetets størrelse og udvalg af sportsgrene). Så de bedste hold i Division II er markant bedre end middelmådige hold i Division I.

I NCAA Division 2 kan du finde mindre colleges sammenlignet med Division 1. NCAA Division 3 kan beskrives som den svageste division. I NCAA Division 3 tilbydes ingen sports stipendier, men kun akademiske stipendier. NAIA har nogenlunde samme niveau som NCAA II, men tilbyder færre sportsgrene. Collegene i NJCAA er to-årige skoler med forskellige niveauer, der ofte bruges som et indgangspunkt for senere overførsel til et større college/ universitet. Det kan være nødvendigt at starte på et NJCAA college i 1-2 år, hvis dine karakterer ikke er høje nok. Det kan du ændre på i løbet af din tid på NJCAA og derefter skifte til et hold i NCAA divisionerne.

PRÆSTATIONSNIVEAU FOR ET FODBOLD STIPENDIUM

Fodbold adskiller sig teknisk/taktisk fra den europæiske måde at spille fodbold på, hvorfor en opdeling i det danske ligasystem er vanskelig. Det kan opdeles i noget lignende:

Mænd:

NCAA Division 1: 1./2. Division og U19 Liga. 

NCAA Division 2: 2. Division til serie-fodbold (Danmarksserie og ned) og U19 liga/division

NAIA: 2. Division til serie-fodbold (Danmarksserie og ned) og U19 liga/division

NJCAA: 2. Division til serie-fodbold (Danmarksserie og ned) og U19 liga/division/mesterrække – Afhænger af karakterer.

KVINDER:

NCAA Division 1: Kvinde liga & 1. division + U18 DM

NCAA Division 2: 2. division & U18 DM 

NAIA: 2. division & U18 DM 

NJCAA: 2. division & U18 DM 

Fodbold Sæson i Amerika

Fodboldsæsonen for mænd og kvinder begynder i efteråret (efterårs semester, med start i august) hvert år, og slutter senest i december. Ansøgningprocessen skal startes mindst 8-18 måneder før sæsonstart, da forberedelsen tager nogen tid og chancerne for et højt stipendium forøges.

UDDANNELSE UNDER ET FODBOLD STIPENDIUM

Fodboldtræningen er forskellig på hvert college / universitet. Generelt kan det siges, at der er cirka 5 træningssessioner om ugen der varer 2-3 timer, som finder sted på fodboldbanen, i styrkelokalet og i fysioterapi rummet. Træningen sammenlignet med Danmark er ofte ret hård og tager lang tid. Dette betyder ekstra træning i området styrke-udholdenhed og koordination. Den hyppige og hårde træning i USA fører ofte til, at spillerne når deres maksimale præstation og dermed muligvis skaber springet ind i en professionel karriere.

KRAV TIL ET FODBOLD STIPENDIUM

For at finde ud af, om dit akademiske og atletiske præstations niveau er egnet til et fodbold stipendium, skal du ansøge nu uden forpligtelser og gratis. Vi gennemgår nøje hver ansøgning og vurderer dine chancer for at få et stipendium i USA.

Vores service

Lad vores eksperter hjælpe dig.

Forberedelse

> Rekrutteringsprofil
> Rekrutteringsstrategi
> Video
> Personlig rådgivning
> Test
> Registrering

Søgning

> Marketing / universitetsmarkedsføring
> Kontakt undervisere
> Valg af college
> Forhandling
> Forpligtelse
> Tilmelding

Registrering

> NLI
> I20
> Visa

Mens du studerer

> Tips & tricks
> Transfer
> Praktik

Efter studiet

> Pro
> Jobs
> Ambassadører

MEDIER OG TILDELINGER

START HER

BLIV EN DEL AF VERDENS # 1 AGENTUR FOR SPORT STIPENDIUMS