Krav til et sportsstipendium i USA?

Et sportsstipendium i USA kan kun tildeles på visse betingelser. Generelt kan man sige, at alder, atletisk niveau, akademisk præstation og tidspunktet for anvendelse er de vigtigste faktorer i udvælgelsen.

🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️ For et stipendium skal du være mellem 16 og 25 år eller (hvis du allerede er tilmeldt et universitet) MAKSIMAL i 5. eller 6. semester. Hvis du ønsker at gennemføre hele din grad i USA, skal du ideelt set starte umiddelbart efter eksamen fra gymnasiet i Amerika. Hvert år efter at du er færdig med gymnasiet mister du en del af din værdifulde berettigelse til at spille, hvilket også reducerer din ret til et stipendium i USA.

🏅 Den vigtigste indikator for et godt stipendium er din atletiske præstation! Her vil dine tidligere sportspræstationer såvel som dit eksisterende talent (video, anbefaling, officielle resultater, …) blive undersøgt.

🎓 En anden vigtig faktor er din akademiske (skole) præstation. Den fagrelaterede eller generelle adgangsuddannelse til videregående uddannelse (Abitur eller Fachabitur) er påkrævet eller skal søges på forhånd. Ud over dit gymnasium er TOEFL-testen og, hvis du ikke allerede studerer, SAT / ACT-testen inkluderet i vurderingen.

🕑 Derudover spiller timingen af din ansøgning en nøglerolle. Dybest set er mottoet: “Jo tidligere du begynder at forberede dig og atletprofilen online er jo bedre”. Trænerne begynder at planlægge den nye sæson relativt tidligt. Med din tidlige ansøgning kan busserne indsende tidligere, men også højere tilbud. Hvis du venter for længe, er der en risiko for, at træneren allerede har investeret en stor del af sit stipendiumsbudget i andre atleter, og at der er mindre tilbage til dig. Ansøgningsprocessen tager normalt 8-18 måneder, men afhænger af dit personlige samarbejde.