Del 1 – Min vej til et sports stipendium i USA

Jeg hedder Nicolas Mertzokat, jeg er 23 år gammel og kommer fra Düsseldorf. Jeg studerede på Radford University i Virginia i fire år, imens jeg var fodboldspiller i collegeholdet og fik et sports stipendium. I øjeblikket studerer jeg min kandidatgrad ved Oral Roberts University i Oklahoma. Jeg vil gerne dele min historie med dig for at hjælpe dig på din rejse.

 
 
“Begyndelsen”

Jeg boede i Düsseldorf Niederkassel indtil jeg var 18 år. Der gik jeg i skole og begyndte at spille fodbold i  min barndomsklub SC-West allerede i folkeskolen. Siden en indendørs turnering i F-ungdommen stod jeg i målet. På SC-West spillede jeg indtil D-ungdommen. I C-ungdom flyttede jeg til TURU Düsseldorf for at spille fra B-ungdommen på BV 04.

Min tid i ungdomsfodbold var ekstremt vigtig for mig. Siden min folkeskole identificerede jeg mig med fodbold. Hver dag tog jeg med vennerne til fodboldbanen, tre gange om ugen til træning og hver lørdag eller søndag til en kamp. Det eneste vigtige videospil var FIFA. Når jeg ser tilbage, er jeg klar over, hvor meget denne tid har formet mig. Jeg lærte at spille på et hold, tabe som et hold og vinde som et hold. Jeg lærte at kommunikere og omgås mennesker fra forskellige kulturer. Jeg lærte at arbejde med forskellige trænere. Jeg lærte, hvordan man kan komme rundt i byen hurtigst og billigst med offentlig transport, og hvordan man skal opføre sig, når man pendler gennem byen om natten. Disse ting ser ud til at være indlysende for drenge, der spiller fodbold i en klub. Det er det ikke! Alle disse oplevelser kunne jeg bruge på min rejse og har bragt mig ind i den situation, hvor jeg er nu. Så hvis du planlægger at rejse til USA for at studere og spille fodbold, vil jeg opfordre dig til at bruge denne oplevelse! Du vil være yderst hjælpsom på fodboldbanen, i omklædningsrummet, i klasseværelset og i campuslivet.

Nico soccer 5
Tager bolden i Tyskland
... og i USA
“Processen”

I begyndelsen af 2014 besluttede jeg mig for at ansøge om et sports stipendium i USA. En familie ven havde taget dette skridt, og jeg vidste, at USA kunne være en mulighed. På dette tidspunkt var jeg næsten færdig i mit sidste A-junior år og min gymnasie uddannelse. Efter en skoledag sad jeg ved min computer og så fodbold videoer fra college.

Jeg tænkte: “Jeg er klar til det! Hvordan kommer jeg dertil? “. Jeg landede hurtigt på en sports stipendie side, da jeg googlede “College Soccer”. Jeg udfyldte en gratis evaluering og fik hurtigt positiv feedback.

Sådan begyndte processen: For bedre at forstå hele processen er nogle oplysninger om min skoletid og fodboldsituation nyttige. Jeg gik på Cecilien-gymnasiet i Düsseldorf og var i mit sidste studieår. Jeg var aldrig den bedste studerende. Jeg blev hurtigt distraheret, og de fleste af mine venner skiftede skole eller måtte gentage et år. Jeg var den type studerende, der ikke gjorde meget skolearbejde. Men da det virkelig galt, tog jeg mig sammen og fik karaktererne i orden. 

I fodbold var jeg i mit sidste A-ungdomsår. Vi spillede i midtbanen i Niederrheinliga, og de fleste af mine holdkammerater begyndte at spille på senior hold. På dette tidspunkt havde jeg samtaler med et par liga hold.

Jeg kan huske en masse samtaler med mine forældre og venner i løbet af denne tid, “Og hvad er din efteruddannelses plan?” Hvorvidt jeg ville studere, studere eller rejse, vidste jeg ikke.

Med gennemførelsen af den gratis evaluering som Athletes-Usa lavede, ændrede dette det hele.

I næste del vil jeg snakke om resultaterne fra den gratis evaluering jeg fik, de første skridt i processen og nye problemer. 

Har du spørgsmål til Nico?