Del 3- Min vej til et sports stipendium i USA

Jeg hedder Nicolas Mertzokat, jeg er 23 år gammel og kommer fra Düsseldorf. Jeg studerede på Radford University i Virginia i fire år, imens jeg var fodboldspiller i collegeholdet og fik et sports stipendium. I øjeblikket studerer jeg min kandidatgrad ved Oral Roberts University i Oklahoma. Jeg vil gerne dele min historie med dig for at hjælpe dig på din rejse.

 
 
“Den første kontakt”

Med min nye highlight video, bestået studentereksamen, gennemført SAT/ACT og TOEFL test og med spillerberettigelsen i orden, begynde jeg at få tilbud fra trænere/universiteter. 

College Sport er  opdelt i to ligaforeninger, og der er ingen oprykning eller nedrykning. De to store foreninger er NCAA og NAIA. NAIA er en lidt mindre liga med i gennemsnit mindre universiteter. NCAA er den store hovedliga med de store topuniversiteter. NCAA er også opdelt i afdeling 1, afdeling 2 og afdeling 3.

Mit mål var at komme til NCAA division 1. Selvfølgelig ønskede jeg at studere på et stort universitet i New York, Miami eller Los Angeles og se de store fester fra YouTube-videoerne. Virkeligheden var imidlertid, at jeg kun modtog tilbud fra division 2-skoler. Mine første e-mails og Skype-interviews med coaches var meget forvirrende, fordi jeg ikke vidste, hvad jeg skulle spørge dem om, og hvordan jeg kunne få mest muligt ud af samtalen. Det tog et par uger at forstå trænernes side og se processen som en helhed. Jeg havde nogle tilbud fra NCAA division 2-skoler på bordet, men var ikke helt overbevist. Universiteterne var enten for små, placeringen passede ikke, eller den var for dyr, og jeg kunne ikke lide trænerne. I slutningen af ​​juni fik jeg et tilbud fra Radford University i Virginia. Det klikkede straks med træneren, universitetet spillede Division 1, universitetet var stort nok og havde alt hvad jeg havde forestillet mig. Jeg blev med det samme enig.

Derefter skulle jeg få fat i mit visum så hurtigt som muligt. Så jeg tog tilbage til Frankfurt for at ansøge om mit visum. Efter et par uger var passet med mit visum i postkassen. Da jeg holdt den i hånden, vidste jeg, at min liste var helt krydset af, og jeg vil studere i USA fra august.

Når jeg ser tilbage, kan jeg sige, at jeg havde heldet med mig da jeg fandt mit universitet. Radford University var et tilbud, der formede mit liv. Jeg har gennemgået hele processen, der normalt tager et år, på kun seks måneder. Hvis jeg havde startet processen tidligere, ville jeg ikke have været nødt til at stole på mit held. Jeg kan anbefale alle, der tænker på at rejse til USA om at forberede sig i detaljer og starte i god tid. Med tilstrækkelig tid og forberedelse kan du stole på dig selv og modtaget agenturets fulde potentiale til at finde det perfekte universitet til dig selv. Hvad hjalp mig var, at jeg lavede en spørgsmåls liste og stillede mange spørgsmål. Hvis jeg ikke forstod noget, spurgte jeg straks om svar. Jeg irriterede sandsynligvis et par trænere med mine mange spørgsmål, men i sidste ende tog det mig til det sted, jeg er i dag. Derfor stil ikke for lidt spørgsmål! Better safe than sorry

I næste del vil jeg snakke om begyndelsen af mit eventyr i USA

Har du spørgsmål til Nico?