Del 4 – Min vej til et sports stipendium i USA

Jeg hedder Nicolas Mertzokat, jeg er 23 år gammel og kommer fra Düsseldorf. Jeg studerede på Radford University i Virginia i fire år, imens jeg var fodboldspiller i collegeholdet og fik et sports stipendium. I øjeblikket studerer jeg min kandidatgrad ved Oral Roberts University i Oklahoma. Jeg vil gerne dele min historie med dig for at hjælpe dig på din rejse.

“Rejsen begynder”

Jeg blev optaget på Radford University i begyndelsen af ​​juli. Men noget arbejde var stadig foran mig. Jeg måtte tegne en udenlandsk forsikring, ansøge om et internationalt kreditkort, jeg var nødt til at gå til lægen for at få et par vaccinationer og booke en flyrejse til Roanoke, Virginia. Min familie og venner hjalp mig meget med disse ting. I begyndelsen af ​​juli blev den første kontakt med holdet i Radford. Jeg blev føjet til en Facebook-gruppe, hvor spillerne kunne skrive og opdatere sig selv fra deres træning. Jeg kan huske, hvor spændt jeg var, da jeg læste de første meddelelser.

Den ikke så sjove del kom derefter dog meget hurtigt. De første e-mails gik ud til fitness-testene. Fitnesstesten var en 2 mils løb (3,2 kilometer), som skulle køre under 11:30 minutter, plus bænkpres, pull ups, dips, sjippetov og sprint speed tests. Målmændene skulle ikke teste 2 mil test, men koncentrere sig om fitnessøvelser som bænkpress, dips, pull-ups og springtov. På dette tidspunkt havde jeg aldrig lavet sådan en konditions test og jeg var 194 cm og ca. 80 kg. Jeg havde cirka fire uger på at forberede mig. Min sæson var allerede forbi på dette tidspunkt. Alt, hvad jeg kunne gøre, var at følge trænings pakkerne for at få et godt fitnessniveau så hurtigt som muligt. I begyndelsen af ​​august tog vi til USA. Alle forberedelser blev foretaget, og jeg følte mig klar. Jeg sagde farvel til venner og familie og startede min rejse til USA.

“Min første Pre-Season”

Min første flyrejse til USA var meget spændende og udmattende. Jeg havde aldrig forladt Europa før. Jeg vil aldrig glemme indvandrings processen og samtalen med grænsekontrolløren. Jeg var så træt og forstod kun halvdelen af, hvad han sagde, fordi han talte så hurtigt. I sidste ende gik alt godt, og jeg endte i Roanoke Virginia. Der blev jeg hentet af vores assistenttræner. Efter lidt chatten blev jeg sat af ved en lejlighed nær campus og de sportslige faciliteter. Der mødte jeg nogle af mine holdkammerater for første gang. Alle gik tidligt i seng, for næste dag var der nemlig Fitness Test.

Den næste dag gik vi officielt igang med pre-season. Klokken syv om morgenen mødtes vi i omklædningsrummet. Dette var første gang, jeg fik lov til at lære hele holdet at kende. Alle var dejlige og åbne over for mig. Fitnesstesten var temmelig moderat. Jeg startede ikke på Division 1 College Soccer på dette tidspunkt. De første træninger gik ikke så godt. Jeg var træt og kæmpede for at vænne mig til det hurtige tempo. Også i de første par trænings kampe spillede jeg temmelig middelmådigt. Vi havde fire målmænd på det tidspunkt. To amerikanere, en spanier og mig. Spanieren havde allerede et års erfaring og blev foretrukket af trænerne. Det var en duel mellem os to. Det var begyndelsen på min college-karriere, og det skulle være en lang og spændende første sæson.

Har du spørgsmål til Nico?